dec09

Pionirski turnir u šahu u šah-klubu "Zeleni Vrh" u Svrljigu

Pionirski turnir u šahu u šah-klubu

Da bi smo motivisali decu da unaprede svoj umni razvoj kroz igru šaha, organizovali smo u saradnji sa šah klubom "Zeleni Vrh" iz Svrljiga pionirski turnir u šahu 07.12.2013.-te godine.

Predsednik ovog kluba, velemajstor Miroslav Tošić, na međunarodnom turniru koji se ove godine igrao u Beogradu, osvojio je 1. mesto i time stekao titulu prvaka Srbije u 2013.-oj godini, što je velika čast za Svrljig i za sve one koji imaju priliku da sa njim odigraju partiju šaha. To je drugi put da je osvojio ovu laskavu titulu, jer je 1999.-e godine takođe bio prvak SR Jugoslavije u šahu.

Na pionirskom turniru koji smo u saradnji sa njim organizovali u Svrljigu, učestvovalo je 14 deteta i to 10 u kategoriji 5.-og do 8.-og razreda i 4 u kategoriji 1.-og do 4.-og razreda. Igrano je po Begerovom sistemu ( svako sa svakim ), bez vremenskog ograničenja.

Sva deca koja su učestvovala na turniru dobila su podjednake nagrade i zahvalnice jer cilj ovog okupljanja nije bio pobediti i osvojiti nagradu, već motivisati decu da igraju šah.

Sponzori turnira su vinarija "Status", konfekcija "Cameleon" i knjižara "Pelikan".