Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

okt20

Jačanje kapaciteta OCD

Jačanje kapaciteta OCD i kompetencija javnih službenika za primenu antidiskriminacionih politika u nišavskom okrugu:

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA i Udruženje građana PLANT iz Niša, održali su trening radionicu u okviru projekta ''Jačanje kapaciteta OCD i kompetencija javnih službenika za primenu antidiskriminacionih politika u nišavskom okrugu'' koji se realizuje uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Republike Srbije.

dec22

Borba protiv korupcije

U sali Simfonijskog orkestra u Nišu, 17.12.2014. od 19.00 časova održana je tribina na temu Borba protiv korupcije, kojoj smo prisustvovali. Predavači na tribni su bili Prof. Dr. Milorad Bejatović, Srbislav Filipović - član Saveta za borbu protiv korupcije, Nikola Jelenković - član Saveta za borbu protiv korupcije, Uglješa Mrdić - koordinator Saveta za borbu protiv korupcije, i Milan Stevanović zadužen za edukaciju i istraživanje. Na tribini su obuhvaćeni u kraćim crtama svi vidovi korupcije, da bi se prisutni mogli upoznati sa njima i prepoznati ih u svakodnevnom životu i radu, a sve u cilju njihovog prijavljivanja i sprečavanja.

okt31

Potpisan Memorandum o razumevanju

Udruženje Poslovnih Žena Niš, formirano je pri Privrednoj komori u Nišu i kao jedna od njegovih članica, udruženje žena "Etno forum" iz Svrljiga je gostovalo u nedelju 26.10.2014. u Udruženju žena Kovačica, gde je potpisan Memorandum o razumevanju između Udruženja Poslovnih žena Niš i Udruženja žena Kovačica. Ovo je samo početak jedne uspešne saradnje, sudeći po dočeku koji su nam divne Slovakinje iz Kovačice priredile.

okt11

Rodna ravnopravnost

Akademiju ženskog liderstva (Akademija), seminar namenjen političarkama svih stranaka, organizovali su Beogradski fond za političku izuzetnost, Centar za podršku ženama  i Centar modernih veština uz podršku Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u Nišu od 07. do 10. oktobra 2015. godine.

dec02

Da se i mi čujemo

Potpisan je Ugovor sa Ministarstvom omladine i sporta u vezi finansiranja projekta Da se i mi čujemo, u okviru koga će biti snimljene emisije sa prevodom na znakovni jezik na temu izrada projekata, zapošljavanje i samozapošljavanje, a zatim će emisije biti emitovane na lokalnoj televiziji Laser da bi ostali članovi društva shvatili da su osobe oštećenog sluha radno sposobne osobe i da ne moraju i ne trebaju biti samo korisnici socijalne pomoći, već ravnopravni članovi društva u kome žive.

okt31

Priznanje EU za doprinos u procesu integracije Roma 2014. u Srbiji

Za svoj trogodišnji rad na integraciji Roma, udruženje žena "Etno forum" Svrljig, dobilo je na svečanoj dodeli nagrada u Briselu, 01.10.2014, priznanje od Mr.Stefan Fuele, EU poverenika za proširenje, za doprinos u procesu integracije Roma 2014. u Srbiji.