Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

sep17

Javno zagovaranje za globalni razvoj

Trening "Javno zagovaranje za globalni razvoj" u organizaciji Udruzenja "Narodni parlament" iz Leskovca i Gradjanskih inicijativa iz Beograda, održan je 15. i 16. septembra u Leskovcu. Na treningu su se okupili desetak predstavnica i predstavnika OCD iz Srbije, zainteresovanih za aktivnije angažovanje na polju medjunarodne razvojne saradnje i globalnog razvoja. Učesnici su imali priliku da se informišu o metodama javnog zagovaranja u vezi sa predstojećim donošenjem nacionalnih politika u oblasti medjunarodne razvojne saradnje, kao i o DEAR pristupu - obrazovanju za razvoj i podizanje svesti javnosti o globalnim razvojnim temama. Trening je vodio Marjan Huč iz SLOGA platforme slovenačkih nevladinih organizacija za razvojnu saradnju i humanitarnu pomoć.

jul21

Formirana Mreža za praćenje izrade i usvajanja Rezolucije 1325 - Žene, mir, bezbednost

Na inicijativu Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, formirana je Mreža za praćenja izrade i usvajanja Rezolucije Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija, Rezolucija 1325 - Zene, mir, bezbednost. Konstitutivni sastanak Mreže je održan 20. jula u prostorijama Beogradskog centra za bezbednosnu politiku u Beogradu, a jedna od članica osnivača Mreže je i udruženje žena "Etno forum" iz Svrljiga, zajedno sa još dvadesetak organizacija civilnog društva iz cele Srbije.

jun30

Tribina pod nazivom "Prevencija nasilja nad ženama"

Danas je u sali Opštine Svrljig održana tribina pod nazivom "Prevencija nasilja nad ženama", u organizaciji PU Niš, PS Svrljig, Opština Svrljig, Dom Zdravlja Svrljig, Centar za socijalni rad Svrljig i udruženje žena "Etno forum" Svrljig.

sep10

Prva Srpska Televizija 150 minuta u gostima u udruženju žena Etno forum

U petak, 09. septembra, imale smo čast i zadovoljstvo da ugostimo ekipu Prve Srpske Televizije i da im uz miris i ukus domaćeg ajvara, u toploj porodičnoj atmosferi u kući domaćice Lalice Antić, ispričamo kakav je postupak njegove izrade, od kakvih paprika ga je najbolje napraviti i da li je ljubav najvažniji sastojak koji mu daje tako lep ukus koji nas podseća na detinjstvo, rodni dom i najlepše jesenje večeri koje smo provodili sa ukućanima, komšijama i prijateljima.

jul09

Radionica o transparentnom finansiranju organizacija civilnog društva iz budžeta lokalnih samouprava

Na radionici koju je organizovao TACSO projekat, ključno pitanje bilo je kako stvoriti bolju saradnju između organizacija civilnog društva i lokalne samouprave u cilju transparentnog finansiranja iz budžeta lokalnih samouprava?

jun14

Konferencija o hrani i vinu "Moja kravica food talk 2016."

Udruženje žena "Etno forum" je kroz projektne aktivnosti pružilo finansijsku podršku Saši Aleksić iz Svrljiga, koji se bavi izradom torti, kolača, slanih i slatkih peciva, za učešće na regionalnoj konferenciji o hrani i vinu "Moja kravica food talk 2016."