Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

nov27

Komisija za odlučivanje po pritužbama na rad policije

Danas je u Beogradu, u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, zasedala Komisija za odlučivanje po pritužbama na rad policije. Naša predstavnica, Jelena Radojković, kao članica ove komisije, prisustvovala je zasedanju i učestvovala u donošenju odluke, kao treći član Komisije. To je četvrto zasedanje ove godine na kojem je naša predstavnica uzela ravnopravno učešće u donošenju odluke. Rešenje po kojem je postavljena na ovo mesto od strane MUP-a je doneto na period od četri godine, počev od 2018. godine.

nov03

Počela podela plastenika

Danas smo počele podelu 40 plastenika koje smo obezbedile za 40 žena nosioca poljoprivrednih gazdinstava na osnovu projekta odobrenog i finansiranog od strane Evropske Unije i organizacije UN Women sa 2.880.000 dinara.

Podeli plastenika je prisustvovao i narodni poslanik iz Svrljiga u Skupštini Republike Srbije - Milija Miletić, predsednica Opštine Svrljig - Jelena Trifunović i predsednica Skupštine Opštine Svrljig - Tatjana Lazarević.

nov25

Transparentnost i suzbijanje korupcije u javnim nabavkama

Od 22. do 25. novembra, u organizaciji Toplickog centra za demokratiju i ljudska prava i Koalicije za nadzor javnih finansija, odrzava se seminar na temu "Gradjani i mediji za transparentnost i suzbijanje korupcije u lokalnim javnim nabavkama". Etno forum je jedna od organizacija ucesnica na ovom seminaru, na kome su predavaci strucnjaci iz oblasti javnih finansija, javnih nabavki, antikorupcije, medija i gradjanskog aktivizma.