Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

sep25

Unapređenje položaja žena u ruralnim sredinama

U četvrtak 21.09.2017. u prostorijama Opštinske uprave u Svrljigu organizovale smo održavanje tribine "Unapređenje položaja žena u ruralnim sredinama", u cilju iznalaženja konkretnih mera koje mogu da doprinesu rešavanju problema vezanih za težak položaj žena u ruralnim sredinama. Tribina je organizovana uz podršku Mreže za ruralni razvoj Srbije.

maj28

Мониторинг и евалуација као основа за успешну примену Националног акционог плана Републике Србије за Резолуцију Савета безбедности УН-а 1325 –Жене, мир и безбедност

Радионица је одржана 25. маја 2017. године у заједничкој реализацији Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), Института за инклузивну безбедност из Вашингтона и Мреже организације цивилног друштва жене, мир и безбедност у Републици Србији. Предавач је био Мики Јачевић, потпредедник Института за инклузивну безбедност из Вашингтона.

maj22

Formiranje Centra za medijaciju u okviru rada udruženja

U cilju pružanja usluga medijacije u rešavanju svih vrsta sporova, kao i podršku institucijama, od državnih organa do privrednih subjekata, za uspostavljanje sistema pružanja usluga medijacije građanima, zaposlenima i drugim korisnicima, članica udruženja Jelena Radojković, od 17. - 21.05.2017. u Beogradu je prisustovavala obukama za medijatore, u organizaciji Partneri Srbija.

jun08

Održana tribina u Svrljigu na temu "Zloupotreba držanja oružja"

Tribina na temu "Zloupotreba držanja oružja", koja je 02.06.2017. u organizaciji udruženja žena "Etno forum" Svrljig odrzana u sali Opštinske uprave u Svrljigu, a pod pokroviteljstvom Centra za istraživanje javnih politika iz Beograda i holandske ambasade, okupila je puno relevantnih učesnika, koji su dali doprinos veoma zanimljivoj diskusiji. Na tribini su govorili komandir PS Svrljig Marko Petrović i predsednik lovačkog udruzenja "Dr Milenko Hadžic" iz Svrljiga, gospodin Zlatko Rašić, o novim odredbama u okviru Zakona o oružju i municiji, Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, ali i o svim tekućim pitanjima i problemima sa kojima se susreću u svom radu.

maj24

Rodni aspekt nasilja u porodici i nasilja nad decom

Seminar ’’Rodno zasnovano nasilje’’, na kojem smo učestvovali u okviru projekta ’’Senzibilisanje inter – sektorskih timova o rodnom aspektu nasilja u porodici i nasilja nad decom’’ koji Oaza Sigurnosti iz Kragujevca sprovodi u okviru zajedničkog projekta Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji II, koji realizuju UNICEF, UN Women, UNFPA i UNDP, u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, na čelu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost.

maj12

Analiza zloupotrebe oružja i uticaja na rodno-zasnovano nasilje

Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) u okviru realizacije projekta ,,Analiza zloupotrebe oružja i uticaja na rodno-zasnovano nasilje kroz građansku akciju i javno zagovaranje politika“ koji podržava holandska ambasada kroz MATRA program pozvao nas je na radionicu u Kragujevcu koja je održana 4. maja 2017. godine u hotelu Kragujevac .