Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

apr21

TACSO trening

Od 17-20. aprila 2011. godine na Zlatiboru, udruženje Etno forum učestvovalo je na treningu Učešće građana/ki u procesima donošenja odluka, koji je otganizovan od strane TACSO kancelarije. Cilj treninga bio je jačanje internih kapaciteta organizacija civilnog društva u Srbiji radi jačanja njihove uloge u kreiranju politika i procesa odlučivanja kako na lokalnom, tako i na regionalnom i nacionalnom nivou. Tokom treninga učesnicima su predstavljene tehnike, veštine, modeli i principi učešća civilnih organizacija u procesima donošenja odluka, kao i primeri dobre prakse.
mar31

Etno forum u Vukovaru

"Etno forum" je 31.03.2011.-te godine posetio Vukovar, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Niša. "Etno forum" je jedan od osnivača ovog udruženja. Tom prilikom su se upoznale sa našim konzulom i poslovnim ženama Vukovara.

mar19

Žene u agrobiznisu

Na sastanku Udruženja poslovnih žena Niškog regiona, čiji je ''Etno forum'' član, a koji je održan 17.03.2011. u Regionalnoj privrednoj komori, direktor USAID-ovog Agrobiznis projekta, Loui Faoro podelio je sertifikate učesnicama projekta ''Žene u agrobiznisu''. Najbolji od njih će dobiti finansijsku podršku USAID-a za proizvodnju i preradu voća, povrća i mleka.

Prezentovan je i program Nemačke organizacije ''Help'' u cilju motivisanja prisutnih žena za uspostavljanje saradnje u narednom periodu.

apr20

Inicijativa 5 do 12

Održana je druga međunarodna konferencija-'' CSR Forum'', 19.-og aprila 2011.-te godine u BelExpo Centru, u Beogradu. Konferenciji je, pored ''Etno forum''-a, prisustvovalo više stotina predstavnika vodećih kompanija, državnih institucija, međunarodnih organizacija i neprofitnog sektora, koja se takođe bave zaštitom životne sredine i reciklažom.

mar31

Monitoring implementacije

U Knjaževcu je 31.03.2011. održan Forum pod nazivom "Monitoring implementacije lokalne Strategije socijalne politike opštine Knjaževac" u organizaciji Timočkog kluba, na kome je jedan od učesnika bio ''Etno forum''. Cilj Foruma bio je da razvije model dijaloga na lokalnom nivou izmedju zainteresovanih strana i predstavnika lokalne vlasti, kroz razmatranje važnih pitanja od uzajamnog interesa, vezanih za razvoj zajednice.

mar02

Unapredjenje socijalnih prava

Udruženje Etno forum je prisustvovalo treningu u organizaciji Narodnog parlamenta iz Leskovca od 18. do 23. februara 2011. godine. Projekat je podržan od strane Evropske fondacije za omladinu - European Youth Foundation. Trening je bio posvećen unapređenju socijalnih prava ekonomski ugroženih mladih ljudi. Trening je održan u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu.