Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

avg01

Savez Start-up klastera

Proizvode udruženja žena ''Etno forum'' Svrljig od sada možete kupiti i u prodajnom prostoru Saveza start- up klastera niškog regiona, koji se nalazi preko puta tržnog centra Kalca u Nišu, u ulici preko puta pošte u Kalci. Savez je svojim clanovima omogucio korišcenje ovog poslovnog prostora bez placanja troškova zakupa da bi im pomogao da nastupe na tržištu.

jul08

Asocijacija poljoprivrednika

Na konferenciji za novinare koja je održana 05.07.2011.g. u Medija centru u Beogradu, kao član Asocijacije poljoprivrednika, Jelena Radojković, predsednica udruženja žena "Etno forum" Svrljig, uputila je zahtev Ministarstvu trgovine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da veću pažnju posveti ulozi žena iz ruralnih područja, da udruženjima žena omogući konkurisanje za bespovratna sredstva i da ženama omogući konkurisanje za podizanje hladnjača, sušara i mehanizacije u 100% bespovratnom iznosu, jer žene nisu samo tkalje i vezilje, već ravnopravni poljoprivredni proizvođači sa muškarcima.

maj30

Prva međunarodna konferencija poslovnih žena regiona

Konferencija posvećena ekonomskoj saradnji i povezivanju žena preduzetnica regiona i zemalja EU, održana je 27.05.2011.-te u Motelu Predejane. Teme koje su obrađene na konferenciji su : Evropske integracije Srbije, položaj žene u savremenom biznisu, međunarodne mreže ženskog preduzetništva, EU projekat-evropska mreža ambasadorki ženskog preduzetništva WENS, organska proizvodnja-potreba Evrope i perspektiva Srbije, žene u agrobiznisu, marketing plan i tržišne usluge, biznis portal za preduzetnice Republike Srbije i Republike Nemačke ( prezentacija srpske verzije web portala ).

Učesnici na konferenciji : Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, USAID, Privredna komora Srbije, NARR, WENS, SIEPA, Narodna banka Srbije, Udruženja poslovnih žena Republike Srbije, Republike Makedonije, Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Srpske, Bugarske, ''Klub privih žena''.
Članice ''Etno forum''-a su na konferenciji bile jedne od predstavnica Udruženja poslovnih žena Niškog regiona i predstavile svoje proizvode na modnoj reviji u večernjim časovima.
jul08

Pro bono mreža u Srbiji

Pro bono mreža u Srbiji je mreža advokata i advokatskih kancelarija okupljena oko pro bono kancelarije Građanskih inicijativa, koja pruža besplatne pravne usluge u izabranim slučajevima udruženjima građana, fondacijama i zadužbinama u Srbiji. Jedan od korisnika usluga pro bono kancelarije je i udruženje žena "Etno forum" Svrljig.

jun26

Potpisivanje ugovora

Ministarstvo sporta i Ministarstvo kulture su po projektima odobrili udruženju žena ''Etno forum'' 380.000 dinara za rekonstrukciju objekta u kome će biti formiran proizvodno-izložbeni prostor radionice za tkanje, kao i medicinsko-rekreativni centar u kome će fizioterapeuti raditi vežbe sa decom koja imaju deformitete kičme i vežbe koncentracije pod nadzorom učitelja joge i meditacije gospodina Branka Čičića.

maj30

Formiranje internacionalne ženske poslovne mreže xyglobal.net

U organizaciji LEDIB-a je 19.05.2011.-te u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu održana prezentacija ženske poslovne mreže xyglobal.net.
Cilj ovog sastanka je povezivanje preduzetnica Srbije sa preduzetnicama Nemačke.
Na portalu xyglobal.net, na kome se nalazi i ''Etno forum'' Svrljig,  pronaći ćete iskustva uspešnih preduzetnica kao i korisne kontakte za buduća poslovna partnerstva.