Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

jun26

Potpisivanje ugovora

Ministarstvo sporta i Ministarstvo kulture su po projektima odobrili udruženju žena ''Etno forum'' 380.000 dinara za rekonstrukciju objekta u kome će biti formiran proizvodno-izložbeni prostor radionice za tkanje, kao i medicinsko-rekreativni centar u kome će fizioterapeuti raditi vežbe sa decom koja imaju deformitete kičme i vežbe koncentracije pod nadzorom učitelja joge i meditacije gospodina Branka Čičića.

maj30

Formiranje internacionalne ženske poslovne mreže xyglobal.net

U organizaciji LEDIB-a je 19.05.2011.-te u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu održana prezentacija ženske poslovne mreže xyglobal.net.
Cilj ovog sastanka je povezivanje preduzetnica Srbije sa preduzetnicama Nemačke.
Na portalu xyglobal.net, na kome se nalazi i ''Etno forum'' Svrljig,  pronaći ćete iskustva uspešnih preduzetnica kao i korisne kontakte za buduća poslovna partnerstva.
apr20

Inicijativa 5 do 12

Održana je druga međunarodna konferencija-'' CSR Forum'', 19.-og aprila 2011.-te godine u BelExpo Centru, u Beogradu. Konferenciji je, pored ''Etno forum''-a, prisustvovalo više stotina predstavnika vodećih kompanija, državnih institucija, međunarodnih organizacija i neprofitnog sektora, koja se takođe bave zaštitom životne sredine i reciklažom.

maj30

Prva međunarodna konferencija poslovnih žena regiona

Konferencija posvećena ekonomskoj saradnji i povezivanju žena preduzetnica regiona i zemalja EU, održana je 27.05.2011.-te u Motelu Predejane. Teme koje su obrađene na konferenciji su : Evropske integracije Srbije, položaj žene u savremenom biznisu, međunarodne mreže ženskog preduzetništva, EU projekat-evropska mreža ambasadorki ženskog preduzetništva WENS, organska proizvodnja-potreba Evrope i perspektiva Srbije, žene u agrobiznisu, marketing plan i tržišne usluge, biznis portal za preduzetnice Republike Srbije i Republike Nemačke ( prezentacija srpske verzije web portala ).

Učesnici na konferenciji : Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, USAID, Privredna komora Srbije, NARR, WENS, SIEPA, Narodna banka Srbije, Udruženja poslovnih žena Republike Srbije, Republike Makedonije, Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Srpske, Bugarske, ''Klub privih žena''.
Članice ''Etno forum''-a su na konferenciji bile jedne od predstavnica Udruženja poslovnih žena Niškog regiona i predstavile svoje proizvode na modnoj reviji u večernjim časovima.
apr21

TACSO trening

Od 17-20. aprila 2011. godine na Zlatiboru, udruženje Etno forum učestvovalo je na treningu Učešće građana/ki u procesima donošenja odluka, koji je otganizovan od strane TACSO kancelarije. Cilj treninga bio je jačanje internih kapaciteta organizacija civilnog društva u Srbiji radi jačanja njihove uloge u kreiranju politika i procesa odlučivanja kako na lokalnom, tako i na regionalnom i nacionalnom nivou. Tokom treninga učesnicima su predstavljene tehnike, veštine, modeli i principi učešća civilnih organizacija u procesima donošenja odluka, kao i primeri dobre prakse.
mar31

Etno forum u Vukovaru

"Etno forum" je 31.03.2011.-te godine posetio Vukovar, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Niša. "Etno forum" je jedan od osnivača ovog udruženja. Tom prilikom su se upoznale sa našim konzulom i poslovnim ženama Vukovara.