Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

maj01

Darujmo reč u selu Prekonoga

Akcija književnice Zorice Sentić pod nazivom ''Darujmo reč'', po drugi put je realizovana u selu Prekonoga u krugu sedmočlane porodice Ver, koji su od Centra za socijalni rad privremeno dobili na korišćenje kućicu na kraju sela. Od majke Klaudije, rodom iz Rumunije, koja je rodila petoro srpske dece našem sugrađaninu Slobodanu, saznale smo da u kući nema vode ni kupatila i da deca, iako su odlični učenici i jako lepo vaspitani, moraju da žive u takvim uslovima, jedva sastavljajući kraj s' krajem, često i bez para za hleb.
Udruženje žena ''Etno forum'', u narednom periodu će se truditi da ovoj porodici obezbedi pomoć u hrani, garderobi i ostalim potrepštinama.
Svi zainteresovani donatori mogu nam se javiti da zajedno pomognemo ovoj porodici.

mar20

Socijalno preduzetništvo

Omladinska organizacija AIESEC je organizovala konferenciju na temu Socijalno preduzetništvo u saradnji sa Grupom 484 i pozvala predsednicu Etno foruma, Jelenu Radojković, da prezentuje akcije svog udruženja kao primer dobre prakse, a povodom konkursa koji su raspisali i na koji smo poslale svoj predlog projekta.

dec28

Korak ka razvijenosti

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, zaokružila je svoj rad u 2011.-oj i predstavila viziju i planove za 2012.-tu godinu, u četvrtak 22.12.2011.-te u Domu Vojske Srbije u Beogradu. Ministar dr.Sulejman Ugljanin je rekao da je za 2012.-tu godinu planirano elektronsko umrežavanje svih nerazvijenih područja, a predstavnici USAID-a da će u 2012.-oj godini nastaviti sa realizacijom projekta Žene u agrobiznisu. Ovoj konferenciji je ispred udruženja žena ''Etno forum'' prisustvovala članica Ana Micić.

maj01

Darujmo reč u selu Đurinac

Akcija književnice Zorice Sentić, pod nazivom ''Darujmo reč'', po treći put u selu Đurinac, u poseti tročlanoj porodici koju čine samohrana majka Marija, osoba sa invaliditetom, koja boluje od oštećenja sluha i njeno dvoje divne dece, Emina i Marko. U kući žive i Marijini roditelji, koji su odavno izgubili posao i trenutno im je jedini izvor prihoda Marijina plata od 12.000 dinara koju od pre nekoliko meseci zarađuje radeći od 07.00-16.30 šest dana u nedelji i po neki dinar koji uzmu od prodaje mleka.

dec29

Podela novogodišnjih paketića‏

Divnoj deci sa kojom smo se cele godine družili uglavnom u šah klubu u Svrljigu podelili smo novogodišnje paketiće i time zaokružili naše prošlogodišnje druženje. Sredstva za kupovinu paketića su prikupljena na dobrotvornom prijemu u Nišu, na inicijativu direktora vinarije ''Status'', gospodina Bore Jović. Ovaj program učenja i obrazovanja romske i srpske dece kroz igru i druženje, nastavićemo  i u 2012.-oj godini i obogatiti ga novim kreativnim radionicama u prirodi u saradnji sa ekološkim udruženjem ''Etnos'' iz Svrljiga i njihovim eko-rendžerima.
Srećna Vam Nova 2012.-ta Godina!!!

dec23

Direktor LEDIB-a u poseti Etno forumu

Direktor LEDIB programa je izrazio želju da poseti udruženje žena Etno forum da bi smo zajedno razmotrili mogućnosti naše dalje saradnje. U prethodne dve godine uz podršku LEDIB-a smo učestvovale na brojnim seminarima i edukacijama, postale članice Udruženja poslovnih žena niškog regiona, posetile Vukovar, postale članovi Kuće klastera i dobile na korišćenje deo prostora u Showroom-u u Nišu, u kome se vrši prodaja naših proizvoda. Možemo slobodno reći da je saradnja bila i više nego na visokom nivou i da od srca pružamo podršku ovom fantastičnom programu lokalnog ekonomskog razvoja kraljevine Danske, u nadi da će što duže ostati u Srbiji i pomagati nam u našem daljem radu.