Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

dec29

Podela novogodišnjih paketića‏

Divnoj deci sa kojom smo se cele godine družili uglavnom u šah klubu u Svrljigu podelili smo novogodišnje paketiće i time zaokružili naše prošlogodišnje druženje. Sredstva za kupovinu paketića su prikupljena na dobrotvornom prijemu u Nišu, na inicijativu direktora vinarije ''Status'', gospodina Bore Jović. Ovaj program učenja i obrazovanja romske i srpske dece kroz igru i druženje, nastavićemo  i u 2012.-oj godini i obogatiti ga novim kreativnim radionicama u prirodi u saradnji sa ekološkim udruženjem ''Etnos'' iz Svrljiga i njihovim eko-rendžerima.
Srećna Vam Nova 2012.-ta Godina!!!

dec23

Direktor LEDIB-a u poseti Etno forumu

Direktor LEDIB programa je izrazio želju da poseti udruženje žena Etno forum da bi smo zajedno razmotrili mogućnosti naše dalje saradnje. U prethodne dve godine uz podršku LEDIB-a smo učestvovale na brojnim seminarima i edukacijama, postale članice Udruženja poslovnih žena niškog regiona, posetile Vukovar, postale članovi Kuće klastera i dobile na korišćenje deo prostora u Showroom-u u Nišu, u kome se vrši prodaja naših proizvoda. Možemo slobodno reći da je saradnja bila i više nego na visokom nivou i da od srca pružamo podršku ovom fantastičnom programu lokalnog ekonomskog razvoja kraljevine Danske, u nadi da će što duže ostati u Srbiji i pomagati nam u našem daljem radu.

nov10

Dani klastera

U organizaciji LEDIB Kuća Klastera koja obuhvata sedam klastera sa područja jugoistočne Srbije, održana je 1. Međunarodna konferencija "DANI KLASTERA" u Nišu, 27. i 28. oktobra 2011.-te. Ključni partneri LEDIB Kuće Klastera su : Privredna komora Srbije, Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Grad Niš, Univerzitet u Nišu i Regionalna privredna komora Niš. Jedan od ključnih ciljeva ove organizacije čiji je član i udruženje "Etno forum", je promovisanje područja jugoistočne Srbije kao područja pogodnog za razvoj klastera. Po završetku konferencije organizovana je svečana večera za sve članove i prijatelje Kuće Klastera u restoranu Stadion u Nišu.

dec28

Korak ka razvijenosti

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, zaokružila je svoj rad u 2011.-oj i predstavila viziju i planove za 2012.-tu godinu, u četvrtak 22.12.2011.-te u Domu Vojske Srbije u Beogradu. Ministar dr.Sulejman Ugljanin je rekao da je za 2012.-tu godinu planirano elektronsko umrežavanje svih nerazvijenih područja, a predstavnici USAID-a da će u 2012.-oj godini nastaviti sa realizacijom projekta Žene u agrobiznisu. Ovoj konferenciji je ispred udruženja žena ''Etno forum'' prisustvovala članica Ana Micić.

dec23

Privredni klub - Svrljig

Na inicijativu Osnivačkog odbora u sastavu od desetak istaknutih privrednika u Svrljigu, održana je Osnivačka Skupština Privrednog Kluba-Svrljig, čije je jedna od članica i ''Etno forum'',a koji će za cilj imati zaštitu interesa privrednika , poboljšanje uslova poslovanja i omogućavanje jednom predstavniku članstvo u Veću zarad direktnog učešća u donošenju odluka.

okt07

Transcendentalna meditacija

Drugi deo projekta pod nazivom "Zdravi ljudi-zdrave misli", a koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, je realizovan u karate klubu "Derven" Svrljig, gde je učitelj TM-a iz Beograda, gospodin Branko Čičić, zainteresovanoj deci i roditeljima održao pripremni seminar iz TM-a, a narednog dana i program vežbi transcendentalne meditacije. Vežbe TM-a poboljšavaju deci i odraslima koncentraciju, omogućavaju relaksaciju organizma i opuštaju onako kako se organizam oslobađa od stresa u periodima najdubljeg sna.