Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

dec23

Direktor LEDIB-a u poseti Etno forumu

Direktor LEDIB programa je izrazio želju da poseti udruženje žena Etno forum da bi smo zajedno razmotrili mogućnosti naše dalje saradnje. U prethodne dve godine uz podršku LEDIB-a smo učestvovale na brojnim seminarima i edukacijama, postale članice Udruženja poslovnih žena niškog regiona, posetile Vukovar, postale članovi Kuće klastera i dobile na korišćenje deo prostora u Showroom-u u Nišu, u kome se vrši prodaja naših proizvoda. Možemo slobodno reći da je saradnja bila i više nego na visokom nivou i da od srca pružamo podršku ovom fantastičnom programu lokalnog ekonomskog razvoja kraljevine Danske, u nadi da će što duže ostati u Srbiji i pomagati nam u našem daljem radu.

nov10

Dani klastera

U organizaciji LEDIB Kuća Klastera koja obuhvata sedam klastera sa područja jugoistočne Srbije, održana je 1. Međunarodna konferencija "DANI KLASTERA" u Nišu, 27. i 28. oktobra 2011.-te. Ključni partneri LEDIB Kuće Klastera su : Privredna komora Srbije, Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Grad Niš, Univerzitet u Nišu i Regionalna privredna komora Niš. Jedan od ključnih ciljeva ove organizacije čiji je član i udruženje "Etno forum", je promovisanje područja jugoistočne Srbije kao područja pogodnog za razvoj klastera. Po završetku konferencije organizovana je svečana večera za sve članove i prijatelje Kuće Klastera u restoranu Stadion u Nišu.

okt07

BioBalkan Expo 2011.

Jedan od učesnika na sajmu zdrave hrane BioBalkan Expo 2011 je bilo i udruženje žena "Etno forum" Svrljig. Sajam se održavao od 21.09. do 24.09. , a "Etno forum" je nastupao na štandu Fonda Organska Srbija, čiji je predsednik gospodin Branko Čičić.

dec23

Privredni klub - Svrljig

Na inicijativu Osnivačkog odbora u sastavu od desetak istaknutih privrednika u Svrljigu, održana je Osnivačka Skupština Privrednog Kluba-Svrljig, čije je jedna od članica i ''Etno forum'',a koji će za cilj imati zaštitu interesa privrednika , poboljšanje uslova poslovanja i omogućavanje jednom predstavniku članstvo u Veću zarad direktnog učešća u donošenju odluka.

okt07

Transcendentalna meditacija

Drugi deo projekta pod nazivom "Zdravi ljudi-zdrave misli", a koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, je realizovan u karate klubu "Derven" Svrljig, gde je učitelj TM-a iz Beograda, gospodin Branko Čičić, zainteresovanoj deci i roditeljima održao pripremni seminar iz TM-a, a narednog dana i program vežbi transcendentalne meditacije. Vežbe TM-a poboljšavaju deci i odraslima koncentraciju, omogućavaju relaksaciju organizma i opuštaju onako kako se organizam oslobađa od stresa u periodima najdubljeg sna.

okt07

Medicinsko-rekreativni centar

Sredstvima Ministarstva omladine i sporta, po projektu udruženja žena "Etno forum" Svrljig, formiran je medicinsko-rekreativni centar koji će raditi u sastavu udruženja, a u njemu će viši fizioterapeut i članica udruženja Marija Milosavljević, u narednih godinu dana besplatno vežbati sa decom koja imaju deformitete kičme. Prijave se vrše tokom oktobra, uz nalaz lekara, na adresi udruženja u ulici Radetova bb ili na brojeve telefona 062/667002 i 018/824-088.