Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

feb23

Dušanov zahvalnik‏

Petnaestogodišnji Dušan Milanović iz Svrljiga boluje od cerebralne paralize. On sada ima težak oblik skolioze koji ugrožava njegov život, pa mu je potrebna hitna operacija za koju njegovi roditelji moraju da prikupe 850.000 dinara. Pošto je reč o velikoj sumi novca, koja za većinu Svrljižana predstavlja višegodišnju zaradu, pokrenuta je akcija prikupljanja novca za Dušanovu operaciju.

Udruženje žena ''Etno forum'' Svrljig, priključilo se akciji pod nazivom ''Dušanov zahvalnik'' i kontaktiralo sve fondacije i organizacije sa kojima sarađujemo. Apelu su se odazvali članovi Hemofarm fondacije, koji  su na sastanku Upravnog odbora izglasali da se našem Dušanu dodeli pomoć od 100.000 dinara. Ovo je jedinstveno da ova fondacija pomogne nekom pojedinačnom slučaju, jer su uvek do sada finansijsku pomoć pružali ustanovama. Po predračunu apoteke, na račun je uplaćeno 97.885 dinara, što je dovoljno za kupovinu 5 implantata. Hvala im puno što su se odazvali našem apelu u ime ''Etno forum''-a i u ime malog Dušana i njegove porodice! Operacija je zakazana za 25.02.2013. i možemo da mu poželimo sreću da sve prođe u najboljem redu, pa da srećno, zajedno sa njim, proslavimo njegov rođendan 28.02.2013!

Srećno!!!

dec10

"Darujmo reč"

Udruženje žena ''Etno forum'' Svrljig je još jednom uspešno realizovalo akciju književnice Zorice Sentić, pod nazivom ''Darujmo reč'', u selu Drajinac, podelivši knjige učenicima seoske škole. Akciju je podržala matična osnovna škola ''Dobrila Stambolić'', na čelu sa direktorom Zoranom Nikodijević.

avg19

Izlet do Niške tvrđave sa polaznicima škole šaha‏

Kao nagradu za uspešnu školsku godinu za nama, materijalno ugroženu decu sa kojom radimo već godinu dana u okviru akcije ''Vi ste na potezu'', odveli smo na izlet do Niške tvrđave gde smo igrali šah, klackali se, ljuljali i vozili vozićem, a zatim se počastili u MC Donaldsu.

jan28

"Magijski obredi iz okoline Svrljiga"

Ministarstvo kulture i informisanja, finansijski je podržalo sa 100.000 dinara štampanje knjige ''Magijski obredi iz okoline Svrljiga'', po projektu udruženja žena ''Etno forum'' Svrljig. Realizaciju ovog projekta su takođe pomogli gospodin Velizar Jović koji je sakupio materijal za knjigu, kao i gospođa Ana Micić Pavlović, urednik i lektor knjige. Knjiga je zbirka magija ( mađije ), koje se prenose sa kolena na koleno, uglavnom po ženskoj liniji, a koriste se u razne svrhe počev od ljubavnih čini, pa sve do isceliteljskih. Osim tih ''praktičnih'' primera, opisani su naši narodni običaji za praznike kao što su Uskrs, Đurđevdan, krsna slava i tako dalje. Sve u svemu, to je lagano štivo za čitanje, koje će verujemo svima biti interesantno jer ima za svakog po nešto.

avg19

Književno veče Zorice Sentić ''Darujmo reč''‏

Udruženje žena ''Etno forum'' Svrljig, u saradnji sa Kulturnim centrom Svrljig, organizovali su književno veče Zorice Sentić- DARUJMO REČ, 14.06.2012. u 19.00 časova u Kulturnom centru. Na književnoj večeri bile su promovisane knjige Zorice Sentić ''Ugasi tišinu'', ''Priče ne priče'' i ''Ugasi tišinu br.2-ja nas volim''. Kao deo humanitarne akcije DARUJMO REČ, književnica i autorka akcije Zorica Sentić, pozvala je sve goste da dobrovoljnim prilogom književnoj večeri-jednom knjigom, pomognu školskim, seoskim bibliotekama u opštini Svrljig, čemu su se oni vrlo rado odazvali.

maj01

Upis romske dece u gradsku biblioteku

U saradnji sa direktorom Kulturnog centra u Svrljigu, gospodinom Gavrilović Zoranom, romskoj deci sa kojom radimo već godinu dana u okviru akcije ''Vi ste na potezu'', omogućen je besplatan upis u gradsku biblioteku.