Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

jul14

Sastanak članova MODS-a

Na sastanku članova Mreže organizacija za decu Srbije (MODS), koji je održan 19.juna 2014. pod rukovodstvom člana koordinacionog odbora MODS-a i zamenika direktora osnovne škole "Dobrila Stambolić" u Svrljigu - Milan Đorđević, dogovorene su dalje smernice oko realizacije akcije Roditelj PLUS = batine MINUS, na teritoriji opštine Svrljig, u cilju sprečavanja nasilja nad decom i zaštite prava dece.

dec09

Pionirski turnir u šahu u šah-klubu "Zeleni Vrh" u Svrljigu

Da bi smo motivisali decu da unaprede svoj umni razvoj kroz igru šaha, organizovali smo u saradnji sa šah klubom "Zeleni Vrh" iz Svrljiga pionirski turnir u šahu 07.12.2013.-te godine.

Predsednik ovog kluba, velemajstor Miroslav Tošić, na međunarodnom turniru koji se ove godine igrao u Beogradu, osvojio je 1. mesto i time stekao titulu prvaka Srbije u 2013.-oj godini, što je velika čast za Svrljig i za sve one koji imaju priliku da sa njim odigraju partiju šaha. To je drugi put da je osvojio ovu laskavu titulu, jer je 1999.-e godine takođe bio prvak SR Jugoslavije u šahu.

jul27

Rotaract Club i ''Poletarac''

Predstavnici Rotaract Club-a "Niš-Constantine the Great", danas su posetili predškolsku ustanovu 'П.У. "Полетарац" Сврљиг i tom prilikom doneli poklone u vidu obrazovnih sredstava koje su nabavili u konsultaciji sa direktorom Dejanom Miletićem, a po programu Mense. Ovom upoznavanju i druženju, kumovalo je udruženje žena " Etno forum" :-)

jan16

Božićne radosti

Predstavnici Rotaract Club-a "Niš-Constantine the Great" su u okviru još jedne svoje akcije, a u saradnji sa udruženjem "Etno forum" iz Svrljiga, posetili porodicu Macura i podelili im poklone za Božić. Hvala ovim mladim ljudima što su uvek spremni da nam izađu u susret i što svojim radom i materijalnim doprinosom pomažu da obradujemo decu i ulepšamo im detinjstvo.

nov30

Sajam etno hrane i pića u Beogradu

Na sajmu etno hrane i pića u Beogradu, 27.11.2013.-te, organizovan je susret predstavnika Asocijacije poljoprivrednika ( predsednik UO Asocijacije - Miroslav Kiš, predsednik udruženja Futoški kupus - Goran Puača, predsednica udruženja Etno forum - Jelena Radojković ), sa predsednikom Fonda organska Srbija - Branko Čičić i predsednikom opštine Svrljig - Milija Miletić, koji je takođe i predsednik Ujedinjene seljačke stranke ( USS ), čije je sedište u Svrljigu.

maj30

Dan sa Draganom Moles

Nišlijka Dragana Moles koja živi i radi u Italiji, poznata je našoj javnosti po brojnim humanitarnim koncertima koje je održala u regionu, ali i kao zagovornik ideje o osnivanju Opere u Nišu. Dragana Moles je studirala na Muzičkoj akademiji u Sofiji, gde je magistrirala, a zatim i doktorirala na temu vokalne pedagogije. Učenica je velikih svetskih operskih imena kao što su Rajna Kabajvanska i Gena Dimitrovska. Debitovala je u ''Travijati'', a u reperotaru ima i ''Rigoleto'', ''Figarova ženidba'', ''Karmen'', ''Faust''...Dragana se bavi i pedagoškim radom, kako solista, tako i horova. Od sredine 2006. aktivno učestvuje u uzdizanju kulturnog života Niša, na internacionalnom nivou. Povod za današnji Draganin dolazak u Svrljig je njena želja da se upozna sa decom Romske nacionalnosti, koja vredno posećuju časove crtanja, kao i časove šaha, da bi ih na taj način motivisala da nastave sa svojim radom, pa će i one možda jednog dana zablistati poput nje na nekoj svetskoj pozornici. Inicijator i organizator ovog susreta je Bora Jović, vlasnik vinarije ''Status'' i podruma Malča, a koji je Draganin dugogodišnji prijatelj.