Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

avg19

Književno veče Zorice Sentić ''Darujmo reč''‏

Udruženje žena ''Etno forum'' Svrljig, u saradnji sa Kulturnim centrom Svrljig, organizovali su književno veče Zorice Sentić- DARUJMO REČ, 14.06.2012. u 19.00 časova u Kulturnom centru. Na književnoj večeri bile su promovisane knjige Zorice Sentić ''Ugasi tišinu'', ''Priče ne priče'' i ''Ugasi tišinu br.2-ja nas volim''. Kao deo humanitarne akcije DARUJMO REČ, književnica i autorka akcije Zorica Sentić, pozvala je sve goste da dobrovoljnim prilogom književnoj večeri-jednom knjigom, pomognu školskim, seoskim bibliotekama u opštini Svrljig, čemu su se oni vrlo rado odazvali.

maj01

Upis romske dece u gradsku biblioteku

U saradnji sa direktorom Kulturnog centra u Svrljigu, gospodinom Gavrilović Zoranom, romskoj deci sa kojom radimo već godinu dana u okviru akcije ''Vi ste na potezu'', omogućen je besplatan upis u gradsku biblioteku.

maj01

Darujmo reč u selu Đurinac

Akcija književnice Zorice Sentić, pod nazivom ''Darujmo reč'', po treći put u selu Đurinac, u poseti tročlanoj porodici koju čine samohrana majka Marija, osoba sa invaliditetom, koja boluje od oštećenja sluha i njeno dvoje divne dece, Emina i Marko. U kući žive i Marijini roditelji, koji su odavno izgubili posao i trenutno im je jedini izvor prihoda Marijina plata od 12.000 dinara koju od pre nekoliko meseci zarađuje radeći od 07.00-16.30 šest dana u nedelji i po neki dinar koji uzmu od prodaje mleka.

avg19

Izlet do Niške tvrđave sa polaznicima škole šaha‏

Kao nagradu za uspešnu školsku godinu za nama, materijalno ugroženu decu sa kojom radimo već godinu dana u okviru akcije ''Vi ste na potezu'', odveli smo na izlet do Niške tvrđave gde smo igrali šah, klackali se, ljuljali i vozili vozićem, a zatim se počastili u MC Donaldsu.

maj01

Darujmo reč u selu Prekonoga

Akcija književnice Zorice Sentić pod nazivom ''Darujmo reč'', po drugi put je realizovana u selu Prekonoga u krugu sedmočlane porodice Ver, koji su od Centra za socijalni rad privremeno dobili na korišćenje kućicu na kraju sela. Od majke Klaudije, rodom iz Rumunije, koja je rodila petoro srpske dece našem sugrađaninu Slobodanu, saznale smo da u kući nema vode ni kupatila i da deca, iako su odlični učenici i jako lepo vaspitani, moraju da žive u takvim uslovima, jedva sastavljajući kraj s' krajem, često i bez para za hleb.
Udruženje žena ''Etno forum'', u narednom periodu će se truditi da ovoj porodici obezbedi pomoć u hrani, garderobi i ostalim potrepštinama.
Svi zainteresovani donatori mogu nam se javiti da zajedno pomognemo ovoj porodici.

mar20

Socijalno preduzetništvo

Omladinska organizacija AIESEC je organizovala konferenciju na temu Socijalno preduzetništvo u saradnji sa Grupom 484 i pozvala predsednicu Etno foruma, Jelenu Radojković, da prezentuje akcije svog udruženja kao primer dobre prakse, a povodom konkursa koji su raspisali i na koji smo poslale svoj predlog projekta.