Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

okt07

Transcendentalna meditacija

Drugi deo projekta pod nazivom "Zdravi ljudi-zdrave misli", a koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, je realizovan u karate klubu "Derven" Svrljig, gde je učitelj TM-a iz Beograda, gospodin Branko Čičić, zainteresovanoj deci i roditeljima održao pripremni seminar iz TM-a, a narednog dana i program vežbi transcendentalne meditacije. Vežbe TM-a poboljšavaju deci i odraslima koncentraciju, omogućavaju relaksaciju organizma i opuštaju onako kako se organizam oslobađa od stresa u periodima najdubljeg sna.

okt07

Medicinsko-rekreativni centar

Sredstvima Ministarstva omladine i sporta, po projektu udruženja žena "Etno forum" Svrljig, formiran je medicinsko-rekreativni centar koji će raditi u sastavu udruženja, a u njemu će viši fizioterapeut i članica udruženja Marija Milosavljević, u narednih godinu dana besplatno vežbati sa decom koja imaju deformitete kičme. Prijave se vrše tokom oktobra, uz nalaz lekara, na adresi udruženja u ulici Radetova bb ili na brojeve telefona 062/667002 i 018/824-088.

avg01

Savez Start-up klastera

Proizvode udruženja žena ''Etno forum'' Svrljig od sada možete kupiti i u prodajnom prostoru Saveza start- up klastera niškog regiona, koji se nalazi preko puta tržnog centra Kalca u Nišu, u ulici preko puta pošte u Kalci. Savez je svojim clanovima omogucio korišcenje ovog poslovnog prostora bez placanja troškova zakupa da bi im pomogao da nastupe na tržištu.

okt07

BioBalkan Expo 2011.

Jedan od učesnika na sajmu zdrave hrane BioBalkan Expo 2011 je bilo i udruženje žena "Etno forum" Svrljig. Sajam se održavao od 21.09. do 24.09. , a "Etno forum" je nastupao na štandu Fonda Organska Srbija, čiji je predsednik gospodin Branko Čičić.

okt07

Žene u agrobiznisu

21.09.2011.-te je u Beogradu održana konferencija pod nazivom "Žene u agrobiznisu", u organizaciji USAID-a i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Na konferenciji je razmatrano kako unaprediti položaj žena iz ruralnih područja i podstaći ih da započnu sopstveni biznis u oblasti poljoprivrede. Konferenciju je podržalo Ministarstvo poljoprivrede , Oportuniti banka i Procredi banka i izneseni su dosadašnji primeri dobre prakse.

jul08

Pro bono mreža u Srbiji

Pro bono mreža u Srbiji je mreža advokata i advokatskih kancelarija okupljena oko pro bono kancelarije Građanskih inicijativa, koja pruža besplatne pravne usluge u izabranim slučajevima udruženjima građana, fondacijama i zadužbinama u Srbiji. Jedan od korisnika usluga pro bono kancelarije je i udruženje žena "Etno forum" Svrljig.