Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

jul14

Radionica za lokalne organizacije civilnog društva

Beogradski centar za bezbednosnu politiku uz podršku Misije OEBS u Srbiji je organizovao radionice za lokalne organizacije civilnog društva od 19-21. maja, 23-25 juna i 15-17. septembra 2014. godine. Cilj radionica je da se unaprede znanja OCD o povezanosti roda i bezbednosti i da se ojačaju njihovi kapaciteti za doprinos rodnoj ravnopravnosti u sektoru bezbednosti u Srbiji. Jedna od 10 najuspešnijih organizacija učesnica radionica je Udruženje žena "Etno forum" Svrljig.

jan16

Božićne radosti

Predstavnici Rotaract Club-a "Niš-Constantine the Great" su u okviru još jedne svoje akcije, a u saradnji sa udruženjem "Etno forum" iz Svrljiga, posetili porodicu Macura i podelili im poklone za Božić. Hvala ovim mladim ljudima što su uvek spremni da nam izađu u susret i što svojim radom i materijalnim doprinosom pomažu da obradujemo decu i ulepšamo im detinjstvo.

nov30

Sajam etno hrane i pića u Beogradu

Na sajmu etno hrane i pića u Beogradu, 27.11.2013.-te, organizovan je susret predstavnika Asocijacije poljoprivrednika ( predsednik UO Asocijacije - Miroslav Kiš, predsednik udruženja Futoški kupus - Goran Puača, predsednica udruženja Etno forum - Jelena Radojković ), sa predsednikom Fonda organska Srbija - Branko Čičić i predsednikom opštine Svrljig - Milija Miletić, koji je takođe i predsednik Ujedinjene seljačke stranke ( USS ), čije je sedište u Svrljigu.

jul14

Sastanak članova MODS-a

Na sastanku članova Mreže organizacija za decu Srbije (MODS), koji je održan 19.juna 2014. pod rukovodstvom člana koordinacionog odbora MODS-a i zamenika direktora osnovne škole "Dobrila Stambolić" u Svrljigu - Milan Đorđević, dogovorene su dalje smernice oko realizacije akcije Roditelj PLUS = batine MINUS, na teritoriji opštine Svrljig, u cilju sprečavanja nasilja nad decom i zaštite prava dece.

dec09

Pionirski turnir u šahu u šah-klubu "Zeleni Vrh" u Svrljigu

Da bi smo motivisali decu da unaprede svoj umni razvoj kroz igru šaha, organizovali smo u saradnji sa šah klubom "Zeleni Vrh" iz Svrljiga pionirski turnir u šahu 07.12.2013.-te godine.

Predsednik ovog kluba, velemajstor Miroslav Tošić, na međunarodnom turniru koji se ove godine igrao u Beogradu, osvojio je 1. mesto i time stekao titulu prvaka Srbije u 2013.-oj godini, što je velika čast za Svrljig i za sve one koji imaju priliku da sa njim odigraju partiju šaha. To je drugi put da je osvojio ovu laskavu titulu, jer je 1999.-e godine takođe bio prvak SR Jugoslavije u šahu.

jul27

Rotaract Club i ''Poletarac''

Predstavnici Rotaract Club-a "Niš-Constantine the Great", danas su posetili predškolsku ustanovu 'П.У. "Полетарац" Сврљиг i tom prilikom doneli poklone u vidu obrazovnih sredstava koje su nabavili u konsultaciji sa direktorom Dejanom Miletićem, a po programu Mense. Ovom upoznavanju i druženju, kumovalo je udruženje žena " Etno forum" :-)