Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

sep16

EU Awards for Roma Integration 2014

The European Commission's Directorate General for Enlargement informs that subject to a final internal clearance our organization has been short-listed for the Award for Roma Integration 2014. The winner of the contest for each country will be announced at the award ceremony on 1st October 2014 in Brussels, Belgium where the Commissioner for Enlargement and Neighbourhood Policy, Mr. Stefan Fuele, will give out the awards.

sep16

Roditelj plus = batine minus

Mreža organizacija za decu Srbije – MODS je pokrenula nacionalnu kampanju Roditelj plus=batine minus koja ima za cilj unapređenje roditeljske prakse kroz promociju uspešnih primera u odgajanju dece bez fizičkog kažnjavanja. MODS teži društvu u kome su svako dete i roditelj srećni u porodici kao mestu ljubavi, tolerancije i poštovanja.

jul29

Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine

Projekat "Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine", koji sprovodi Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji u saradnji sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), predstavljen je 17.jula 2014. u Beogradu. Javno slušanje omogućava da se celokupna javnost uključi u oblikovanje javnih politika koje utiču na svakodnevni život ljudi i predstavlja inovativni modalitet za unapređenje učešća građana i civilnog društva u radu parlamenta. Članovi udruženja "Etno forum", koji su prisustvovali predstavljanju programa, imaće priliku da prisustvuju radu Narodne skupštine na nekom od narednih zasedanja.

sep16

Donacija Edukacionog centra iz Leskovca

Edukacioni centar iz Leskovca, donirao nam je 100 paketića školskog pribora i 100 prekrivača u cilju pomoći socijalno ugroženim kategorijama sa kojima udruženje žena "Etno forum" radi. Pokloni su podeljeni školskoj deci u selima i romskoj deci školskog uzrasta.

avg12

Svi za selo, selo za sve

Formiranju Nacionalne asocijacije seoskih udruženja Srbije-NASUS koje je organizovano 28.07.2014. u Domu kulture u Donjoj Toponici kod Niša, kao jedna od članica prisustvovalo je i udruženje žena "Etno forum" Svrljig. Domaćin događaja zbog svih referenci i rezultata koje su postigli tokom svog postojanja, radeći na ciljevima zaštite životne sredine i podsticanja omladinskog aktivizma u ruralnim sredinama, bila je Grupa Kobra iz Donje Toponice.

jul29

Umrežavanje u funkciji javnog zagovaranja

Trening "Umrežavanje u funkciji javnog zagovaranja", održan je u Nišu 8-9. jula 2014. u Otvorenom klubu. Učesnici treninga, među kojima su i predstavnici "Etno forum"-a, su stekli opšta znanja iz oblasti javnog zagovaranja i umrežavanja, kao i o principima saradnje između različitih sektora na svim nivoima, saradnji javnog, privatnog i nevladinog sektora u lokalnoj zajednici. Pored toga, učesnici će imati priliku da stečeno znanje implementiraju u praksi.