Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

jan16

Božićne radosti

Predstavnici Rotaract Club-a "Niš-Constantine the Great" su u okviru još jedne svoje akcije, a u saradnji sa udruženjem "Etno forum" iz Svrljiga, posetili porodicu Macura i podelili im poklone za Božić. Hvala ovim mladim ljudima što su uvek spremni da nam izađu u susret i što svojim radom i materijalnim doprinosom pomažu da obradujemo decu i ulepšamo im detinjstvo.

nov30

Sajam etno hrane i pića u Beogradu

Na sajmu etno hrane i pića u Beogradu, 27.11.2013.-te, organizovan je susret predstavnika Asocijacije poljoprivrednika ( predsednik UO Asocijacije - Miroslav Kiš, predsednik udruženja Futoški kupus - Goran Puača, predsednica udruženja Etno forum - Jelena Radojković ), sa predsednikom Fonda organska Srbija - Branko Čičić i predsednikom opštine Svrljig - Milija Miletić, koji je takođe i predsednik Ujedinjene seljačke stranke ( USS ), čije je sedište u Svrljigu.

maj30

Dan sa Draganom Moles

Nišlijka Dragana Moles koja živi i radi u Italiji, poznata je našoj javnosti po brojnim humanitarnim koncertima koje je održala u regionu, ali i kao zagovornik ideje o osnivanju Opere u Nišu. Dragana Moles je studirala na Muzičkoj akademiji u Sofiji, gde je magistrirala, a zatim i doktorirala na temu vokalne pedagogije. Učenica je velikih svetskih operskih imena kao što su Rajna Kabajvanska i Gena Dimitrovska. Debitovala je u ''Travijati'', a u reperotaru ima i ''Rigoleto'', ''Figarova ženidba'', ''Karmen'', ''Faust''...Dragana se bavi i pedagoškim radom, kako solista, tako i horova. Od sredine 2006. aktivno učestvuje u uzdizanju kulturnog života Niša, na internacionalnom nivou. Povod za današnji Draganin dolazak u Svrljig je njena želja da se upozna sa decom Romske nacionalnosti, koja vredno posećuju časove crtanja, kao i časove šaha, da bi ih na taj način motivisala da nastave sa svojim radom, pa će i one možda jednog dana zablistati poput nje na nekoj svetskoj pozornici. Inicijator i organizator ovog susreta je Bora Jović, vlasnik vinarije ''Status'' i podruma Malča, a koji je Draganin dugogodišnji prijatelj.

dec09

Pionirski turnir u šahu u šah-klubu "Zeleni Vrh" u Svrljigu

Da bi smo motivisali decu da unaprede svoj umni razvoj kroz igru šaha, organizovali smo u saradnji sa šah klubom "Zeleni Vrh" iz Svrljiga pionirski turnir u šahu 07.12.2013.-te godine.

Predsednik ovog kluba, velemajstor Miroslav Tošić, na međunarodnom turniru koji se ove godine igrao u Beogradu, osvojio je 1. mesto i time stekao titulu prvaka Srbije u 2013.-oj godini, što je velika čast za Svrljig i za sve one koji imaju priliku da sa njim odigraju partiju šaha. To je drugi put da je osvojio ovu laskavu titulu, jer je 1999.-e godine takođe bio prvak SR Jugoslavije u šahu.

jul27

Rotaract Club i ''Poletarac''

Predstavnici Rotaract Club-a "Niš-Constantine the Great", danas su posetili predškolsku ustanovu 'П.У. "Полетарац" Сврљиг i tom prilikom doneli poklone u vidu obrazovnih sredstava koje su nabavili u konsultaciji sa direktorom Dejanom Miletićem, a po programu Mense. Ovom upoznavanju i druženju, kumovalo je udruženje žena " Etno forum" :-)

feb23

Dušanov zahvalnik‏

Petnaestogodišnji Dušan Milanović iz Svrljiga boluje od cerebralne paralize. On sada ima težak oblik skolioze koji ugrožava njegov život, pa mu je potrebna hitna operacija za koju njegovi roditelji moraju da prikupe 850.000 dinara. Pošto je reč o velikoj sumi novca, koja za većinu Svrljižana predstavlja višegodišnju zaradu, pokrenuta je akcija prikupljanja novca za Dušanovu operaciju.

Udruženje žena ''Etno forum'' Svrljig, priključilo se akciji pod nazivom ''Dušanov zahvalnik'' i kontaktiralo sve fondacije i organizacije sa kojima sarađujemo. Apelu su se odazvali članovi Hemofarm fondacije, koji  su na sastanku Upravnog odbora izglasali da se našem Dušanu dodeli pomoć od 100.000 dinara. Ovo je jedinstveno da ova fondacija pomogne nekom pojedinačnom slučaju, jer su uvek do sada finansijsku pomoć pružali ustanovama. Po predračunu apoteke, na račun je uplaćeno 97.885 dinara, što je dovoljno za kupovinu 5 implantata. Hvala im puno što su se odazvali našem apelu u ime ''Etno forum''-a i u ime malog Dušana i njegove porodice! Operacija je zakazana za 25.02.2013. i možemo da mu poželimo sreću da sve prođe u najboljem redu, pa da srećno, zajedno sa njim, proslavimo njegov rođendan 28.02.2013!

Srećno!!!