Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

sep16

Donacija Edukacionog centra iz Leskovca

Edukacioni centar iz Leskovca, donirao nam je 100 paketića školskog pribora i 100 prekrivača u cilju pomoći socijalno ugroženim kategorijama sa kojima udruženje žena "Etno forum" radi. Pokloni su podeljeni školskoj deci u selima i romskoj deci školskog uzrasta.

avg12

Svi za selo, selo za sve

Formiranju Nacionalne asocijacije seoskih udruženja Srbije-NASUS koje je organizovano 28.07.2014. u Domu kulture u Donjoj Toponici kod Niša, kao jedna od članica prisustvovalo je i udruženje žena "Etno forum" Svrljig. Domaćin događaja zbog svih referenci i rezultata koje su postigli tokom svog postojanja, radeći na ciljevima zaštite životne sredine i podsticanja omladinskog aktivizma u ruralnim sredinama, bila je Grupa Kobra iz Donje Toponice.

jul29

Umrežavanje u funkciji javnog zagovaranja

Trening "Umrežavanje u funkciji javnog zagovaranja", održan je u Nišu 8-9. jula 2014. u Otvorenom klubu. Učesnici treninga, među kojima su i predstavnici "Etno forum"-a, su stekli opšta znanja iz oblasti javnog zagovaranja i umrežavanja, kao i o principima saradnje između različitih sektora na svim nivoima, saradnji javnog, privatnog i nevladinog sektora u lokalnoj zajednici. Pored toga, učesnici će imati priliku da stečeno znanje implementiraju u praksi.

sep16

Roditelj plus = batine minus

Mreža organizacija za decu Srbije – MODS je pokrenula nacionalnu kampanju Roditelj plus=batine minus koja ima za cilj unapređenje roditeljske prakse kroz promociju uspešnih primera u odgajanju dece bez fizičkog kažnjavanja. MODS teži društvu u kome su svako dete i roditelj srećni u porodici kao mestu ljubavi, tolerancije i poštovanja.

jul29

Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine

Projekat "Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine", koji sprovodi Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji u saradnji sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), predstavljen je 17.jula 2014. u Beogradu. Javno slušanje omogućava da se celokupna javnost uključi u oblikovanje javnih politika koje utiču na svakodnevni život ljudi i predstavlja inovativni modalitet za unapređenje učešća građana i civilnog društva u radu parlamenta. Članovi udruženja "Etno forum", koji su prisustvovali predstavljanju programa, imaće priliku da prisustvuju radu Narodne skupštine na nekom od narednih zasedanja.

jul14

Evropa za građane i građanke

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije koja je Nacionalna kontakt tačka za program "Evropa za građane i građanke" organizovala je 11.jula 2014. informativni sastanak u Nišu za predstavnike lokalnih samouprava i OCD povodom predstavljanja ovog programa i njegovih prioriteta za 2014.