Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

okt12

Osnove kreiranja javnih politika za decu

Na dvodnevnom treningu na temu "Monitoring javnih politika na lokalnom nivou", koji je održan u periodu 26-27. septembra 2014. godine u Nišu u Otvorenom klubu, a kome je kao jedna od članica MODS-a prisustvovalo i udruženje žena "Etno forum" iz Svrljiga, razmatrani su instumenti javnih politika: regulacija i normativna akta, tržišni mehanizmi, oporezivanje, davanja i javna potrošnja kao i mnogobrojni instrumenti iz oblasti obrazovanja, informisanja i ubeđivanja.

sep16

Kudo klub "Bos"

Kudo klub „Bos“ i ove sezone nastavlja sa radom, ovog puta u novom ambijentu. Prostorije kudo kluba “Bos“ opremljene su novim sunđerima i ceradama za pod koje su po projektu udruženja žena "Etno forum" obezbedili lokalna samouprava i preduzeće za proizvodnju i preradu sunđera „Trilord“ iz Svrljiga, a sve u cilju okupljanja adolescenata koji će se umesto porocima, odati zdravom načinu života i sportu.

sep16

Donacija Edukacionog centra iz Leskovca

Edukacioni centar iz Leskovca, donirao nam je 100 paketića školskog pribora i 100 prekrivača u cilju pomoći socijalno ugroženim kategorijama sa kojima udruženje žena "Etno forum" radi. Pokloni su podeljeni školskoj deci u selima i romskoj deci školskog uzrasta.

okt12

Seminar o planiranju i praćenju delotvornosti i transparentnosti razvojne pomoći

Seminar je održan u organizaciji tima Koalicije za nadzor razvojne pomoći AidWatch Serbia, u Leskovcu. Udruženje žena "Etno forum" iz Svrljiga, kao nova članica Koalicije http://www.aidwatchserbia.org/etno-forum-iz-svrljiga-nova-clanica-aid-watch-koalicije/ , učestvovalo je na ovom skupu, na kome su postavljene smernice za aktivnije učešće civilnog društva u planiranju, isporuci i evaluaciji svih razvojnih programa bilo da se radi o razvojnoj (donatorskoj) pomoći ili razvojnim programima koje sama država Srbija finansira i isporučuje.

sep16

EU Awards for Roma Integration 2014

The European Commission's Directorate General for Enlargement informs that subject to a final internal clearance our organization has been short-listed for the Award for Roma Integration 2014. The winner of the contest for each country will be announced at the award ceremony on 1st October 2014 in Brussels, Belgium where the Commissioner for Enlargement and Neighbourhood Policy, Mr. Stefan Fuele, will give out the awards.

sep16

Roditelj plus = batine minus

Mreža organizacija za decu Srbije – MODS je pokrenula nacionalnu kampanju Roditelj plus=batine minus koja ima za cilj unapređenje roditeljske prakse kroz promociju uspešnih primera u odgajanju dece bez fizičkog kažnjavanja. MODS teži društvu u kome su svako dete i roditelj srećni u porodici kao mestu ljubavi, tolerancije i poštovanja.