Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

jul29

Umrežavanje u funkciji javnog zagovaranja

Trening "Umrežavanje u funkciji javnog zagovaranja", održan je u Nišu 8-9. jula 2014. u Otvorenom klubu. Učesnici treninga, među kojima su i predstavnici "Etno forum"-a, su stekli opšta znanja iz oblasti javnog zagovaranja i umrežavanja, kao i o principima saradnje između različitih sektora na svim nivoima, saradnji javnog, privatnog i nevladinog sektora u lokalnoj zajednici. Pored toga, učesnici će imati priliku da stečeno znanje implementiraju u praksi.

jul14

Konferencija o preranom napuštanju školovanja i uspehu u učenju

Konferenciji koja je održana u okviru programa Tutoring Srbija i projekta Lokalna javno-privatna partnerstva za smanjenje preranog napuštanja školovanja, prisustvovalo je i udruženje žena "Etno forum" Svrljig. Projekat sprovodi Zapadnobalkanski institut, a finansira Ambasada SAD u Republici Srbiji.

jul14

Radionica za lokalne organizacije civilnog društva

Beogradski centar za bezbednosnu politiku uz podršku Misije OEBS u Srbiji je organizovao radionice za lokalne organizacije civilnog društva od 19-21. maja, 23-25 juna i 15-17. septembra 2014. godine. Cilj radionica je da se unaprede znanja OCD o povezanosti roda i bezbednosti i da se ojačaju njihovi kapaciteti za doprinos rodnoj ravnopravnosti u sektoru bezbednosti u Srbiji. Jedna od 10 najuspešnijih organizacija učesnica radionica je Udruženje žena "Etno forum" Svrljig.

jul14

Evropa za građane i građanke

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije koja je Nacionalna kontakt tačka za program "Evropa za građane i građanke" organizovala je 11.jula 2014. informativni sastanak u Nišu za predstavnike lokalnih samouprava i OCD povodom predstavljanja ovog programa i njegovih prioriteta za 2014.

jul14

Podrška organizacijama civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji

Promocija programa podrške OCD u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji (SENSE, REC i SIDA), održana je 6.juna u hotelu Falkensteiner na Staroj planini. Promociji su prisustvovale predstavnice udruženja žena "Etno forum" Svrljig, udruženja "Etnos" iz Svrljiga i JKSP iz Svrljiga.

jul14

Sastanak članova MODS-a

Na sastanku članova Mreže organizacija za decu Srbije (MODS), koji je održan 19.juna 2014. pod rukovodstvom člana koordinacionog odbora MODS-a i zamenika direktora osnovne škole "Dobrila Stambolić" u Svrljigu - Milan Đorđević, dogovorene su dalje smernice oko realizacije akcije Roditelj PLUS = batine MINUS, na teritoriji opštine Svrljig, u cilju sprečavanja nasilja nad decom i zaštite prava dece.