Galerija

Na ovoj strani možete videti odabrane slike sa događaja koji su pratili razvoj ovog udruženja.

Likovna radionica

Saradnja akademskog slikara Miljana Milenković, koji vodi likovnu radionicu pri Kulturnom centru u Svrljigu, vinarije "Status" i udruženja žena "Etno forum", urodila je time da četri devojčice romske nacionalnosti besplatno pohađaju časove u radionici i da pri tom imaju obezbeđen sav neophodan pribor za rad.

Pogledaj...

 

"Darujmo reč" u selu Guševac

Akcija književnice Zorice Sentić pod nazivom "Darujmo reč", koju na teritoriji opštine Svrljig, uz saglasnost direktora OŠ "Dobrila Stambolić" kao matične škole, sprovodi udruženje žena "Etno forum", realizovana je u selu Guševac gde su deci podeljene knjige u cilju formiranja dečje biblioteke u okviru seoske škole.

Pogledaj...

 

Akcija "Da nam Sunce 1. septembra još lepše sija"

Materijalno ugroženoj deci sa teritorije opštine Svrljig, uz finansijsku podršku vinarije "Status" iz Svrljiga, smo podelili kompletan školski pribor za predstojeću školsku 2011./2012.-tu godinu.

Pogledaj...

 

Vi ste na potezu

Udruženje žena "Etno forum" Svrljig svake srede od 17,00 časova u šah klubu u Svrljigu organizuje okupljanje i druženje dece uz sendviče i sokiće, a svake nedelje odlazak u crkvu Car Konstantin i Carica Jelena u Svrljigu, prisustvovanje službi, a potom odlazak na sladoled. Sponzor akcije Vinarija "Status" Svrljig

Pogledaj...

 

Modna revija

Modna revija "Etno forum"-a u Motelu Predejane.

Pogledaj...

 

Smart kolektiv

Smart kolektiv.

Pogledaj...

 

Sajam u Novom Sadu

Etno forum na Novosadskom sajmu.

Pogledaj...

 

Izrada torbi od recikliranih materijala

Izrada torbi od recikliranih materijala.

Pogledaj...

 

Magične ruke

U Niškom kulturnom centru održana je izložba umetničkih radova pod nazivom "Magične ruke" na kojoj je svoje radove izlagalo i udruženje "Etno forum".

Pogledaj...

 

Obuka pustovanja vune

Obuka pustovanja vune u saradnji sa udruženjem "Miris zavičaja" iz Bele Palanke. Zahvaljujemo im se na saradnji!

Pogledaj...

 

Damama za 8. mart

Povodom Dana žena, u Kulturnom centru, u Svrljigu, Etno forum je organizovao izložbu tkanih proizvoda i prigodan koktel, namenjen prisutnim damama, kao poklon za 8. mart.

Pogledaj...

 

Seminar o politici bezbednosti i demokratizaciji misli

Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Misija OEBS u Srbiji , od 31.01. do 2.02.2011. god. u Nišu, organizovali su trening za nadzor nad politikom bezbednosti na lokalnom i nacionalnom nivou.

Pogledaj...

 

Poseta učenika osnovne škole

Poseta učenika osnovne škole zanatskoj radionici za tradicionalno tkanje na razbojima.

Pogledaj...

 

Podela poklona materijalno ugroženoj deci

Decembra 2009. godine organizovale smo i ovu akciju.

Pogledaj...

 

Svetski dan Roma

Organizovale smo obeležavanje Svetskog dana Roma pri čemu su deci podeljene sveske, knjige i ostali školski pribor.

Pogledaj...

 

Preventivni pregled i edukacija o samopregledu dojke

U OŠ "Dobrila Stambolić" 08.12.2009. godine u saradnji sa Preventivnom službom iz Niša, namenjenu radnicama škole i ostalim zainteresovanim građanima.

Pogledaj...

 

Akcija "Izađi napolje" i bavi se sportom

Tribine u organizaciji "Etno foruma" u cilju motivisanja dece da se posvete sportu, a da manje vremena provode kraj kompijutera.

Pogledaj...

 

Izložba zdrave hrane

Učestvovale smo na izložbi zdrave hrane u OŠ "Dobrila Stambolić", održane 18.10.2010. u organizaciji Preventivnog centra iz Svrljiga, gde smo predstavile bogatu trpezu tradicionalnih jela i kolača.

Pogledaj...

 

Svetski dan žena na selu

Organizovale smo izložbu ručnih radova u selu Niševac, zarad obeležavanja Svetkog dana žena na selu 15.10.2010. godine.

Pogledaj...

 

Sajam poljoprivrede u Nišu

Učestvovale smo na Sajmu poljoprivrede u Nišu 25.10.2010. godine, u organizaciji Uprave za poljoprivredu sa svojom postavkom tkanih radova.

Pogledaj...

 

Etno susreti Srbije

U Niškoj Banji 18. i 19. septembra na Etno susretima, predstavile smo se sa svjom šalovima, torbama i krparama izrađenim na tradicionalnim razbojima za tkanje.

Pogledaj...

 

Otvaranje centra za očuvanje starih zanata

Opština Bela Palanka nas je pozvala u goste na otvaranje centra za očuvanje starih zanata 17.08.2010. godine, pri čemu smo se mi rado odazvale.

Pogledaj...

 

Belmužijada 07.08.2010.

Zlatna i bronzana medalja, osvojene na tradicionalnoj manifestaciji, pod nazivom "Belmužijada" u Svrljigu, za narodnu radinost.

Pogledaj...

 

Back to the village

Povratak selu i tradiciji u organizaciji prijateljskog udruženja Timacum majus iz sela Niševca, čemu smo se i mi pridružile sa velikim zadovoljstvom.

Pogledaj...

 

Humanost na delu

Maja 2010. godine predstavnici Humanitarnom organizacijom Nemanjići Tićino iz Švajcarske dolaze u Svrljig i donose poklone u hrani, garderobi i novcu, udovici i samohranoj majci Jovani.

Pogledaj...

 

Pokloni za devojčicu Ninu

Jula 2010. godine Udruženje žena "Etno forum" izbegloj porodici Jovančević iz Gračca, u saradnji sa apotekom dr. Milenko Hadžić iz Svrljiga, poklanja kompletnu opremu za tek rođenog člana porodice - devojčicu Ninu.

Pogledaj...